Беззащитни

Мечо дойде в квартала преди две години, след като починал стопанинът му, а съпругата го изгонила. Той беше прекрасен, спокоен и много добър. По-миналия понеделник се затичал след някаква кола, която кривнала, блъснала го и му счупила предната лапа. Момчето от павилиона за вестници, при което Мечо лежеше през деня, и жената от павилиона за храни на животни го сложили настрани, за да го занесат на ветеринар. В това време колата спряла, от нея изскочили двама, въоръжени с щанги и пребили беззащитното животно. Момчето, при опита си да ги спре, било ударено през раменете с щанга, а жената заплашили, че ще я постигне участта на кучето. Никой не успял да реагира, да повика полиция или поне да види номера на колата.
Автор: Irkuch

 

Жестокост

Искам да Ви разкажа една случка. Една вечер баба ми излиза да разходи нашето куче. Живеем на Лъвов мост- Сливница.Обикновенно го разхождаме на канала.Кпгато разходката свършила, точно преди да прескочи мантинелата била свидетелка на следната случка:
Едно кученце тъкмо се канело да пресече улишата, когато се задала кола с бясна скорост(било късно, нямало други коли).Човекът от колата видял кучето и се засилил още повече, горкото не можало да реагира.Превъртяло се няколко пъти под колата и останало легнало на улицата."Човекът" слязл от колата и започнал да си оглежда бронята, била изкривена.....