Кои сме ние?

Гражданска група "Град за отговорни хора" е основана от хора, обединени около Интернет сайтовете  www.dog.bg, www.park4pets.com, www.bezdom.info. Целта им е пропагандиране на отговорно поведение, което ще доведе до по-добра среда за живот за всички.

Ние организирахме кампанията "Срещу насилието", стартирала официално януари 2009г., целяща инкриминиране на проявите на особена жестокост към животните и организирането на боеве с животни. Внесена е Петиция с подписка от над 31 000 граждани. За момента целите на тази кампания са постигнати наполовина и тя отново се подновява от април 2010г.

Гражданската група беше инициатор на протеста срещу предложеното в Законопроекта за управление на етажната собственост искане на предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в апартамент.

През месец април 2008г. групата организира и почистване под надслов "Чист град за децата и техните кучета" в град София и възнамерява почистването да се превърне в периодично.

Надеждата на хората от "Град за отговорни хора" е кампанията им да даде началото и на други подобни инициативи, които да докажат, че гражданското общество в България съществува не само на думи.