Предишни инициативи

Кампания „Срещу насилието"

Кампанията стартира официално януари 2009г. и цели инкриминиране на проявите на особена жестокост към животните и организирането на боеве с животни.

За по-малко от 20 дни кампанията събира подписи от цялата страна и до Народното събрание, Министерството на правосъдието и Представителството на Европейската комисия е внесена Петиция с подписка от 31 060 пълнолетни граждани и 1 732 деца. Успоредно с подписката се организират и медийни изяви, участия в пресконференции и други свързани мероприятия.

С окончателно гласуване през април 2009г., българският парламент криминализира само организирането на боеве с животни.

След поредните зверства, като най-фрапиращ е случая на кучето с отрязани крайници от с. Дряново, кампанията се подновява през април 2010г.

Кампания „Не на съседската намеса в личния живот"

Кампания срещу предложеното в Законопроекта за управление на етажната собственост искане на предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в апартамент се проведе през септември - октомври 2008г.

Кампанията на „Град за отговорни хора" започна със събирането на подписка онлайн и на хартиен носител, и продължи с мълчалив протест в градинката пред Народния театър. Медиите проявиха интерес и последваха няколко участия на наши представители в най-гледаните телевизионни предавания. Възраженията ни срещу предложения текст бяха преценени като напълно основателни от Парламентарната комисия по жалбите и петициите на гражданите, а Омбудсманът на Република България изрази моралната си подкрепа. Кампанията се увенча с успех и изискването за писмено съгласие на съседите и ОС беше заменено с изискване за спазване на действащото законодателство за отговорно отглеждане на домашни любимци.
Кампания "НЕ на съседската намеса в личния живот!"

Чист град за децата и техните кучета

През месец април 2008 се организира почистване на едно от любимите места за разходки в София - частта от Южния парк, разположена между комплекса "Спартак", хотел "Хилтън" и музея "Земята и хората". Почистването включваше както битовите отпадъци, така и биологичните такива - кучешките "тортички", непочистени от безотговорните стопани на кучетата.
Кампания "ЧИСТ ГРАД ЗА ДЕЦАТА И ТЕХНИТЕ КУЧЕТА"