Актуални Кампании

  

Здравейте мили хора! :):)

Това са новите календари на Фондация "Ангелиа" и "Град за отговорни хора".

В този календар са отпечатани картини, нарисувани от М.М., приятел на децата в СБАЛДОХЗ - София. Приходите, събрани от продажбата на тези календари, ще бъдат дарени за закупуването на автоматични ланцети за безболезнено взимане на периферна кръв за нуждите на децата с онкохематологични заболявания.

Можете да намерите календарите:

клиника: "Добро Хрумване" - София, ул. Кн. Борис I № 125,
клиника: "Централна ветеринарна клиника" - София, ул. "Чавдар Мутафов" 25Б.
Галерия "Снежана" - София, ул. "Денкоглу" номер 30
Галерия "Алфиани" - София, ул. Веслец номер 45

За други места, откъдето можете да си купите календар, ще ви информиране скоро!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Кампанията стартира официално през януари 2009г. и цели инкриминиране на проявите на особена жестокост към животните и организирането на боеве с животни.

За по-малко от 20 дни кампанията събра подписи от цялата страна и до Народното събрание, Министерството на правосъдието и Представителството на Европейската комисия е внесена Петиция с подписка от 31 060 пълнолетни граждани и 1 732 деца. Успоредно с подписката се организираха и медийни изяви, участия в пресконференции и други свързани мероприятия.

С окончателно гласуване през април 2009г., българският парламент криминализира само организирането на боеве с животни.

 

След поредните зверства, като най-фрапиращ е случая на кучето с отрязани крайници от с. Дряново, кампанията се подновява през април 2010г.

Вижте как можете да помогнете!

 


Подробно разяснение какво се смята за особена жестокост и какво не влиза в това понятие вижте на страница FAQ:
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

По смисъла на Закона за защита на животните за особена жестокост се считат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.
(не се смятат за особена жестокост деяния, извършени в условия на крайна необходимост, лов, селскостопански животни за храна и др. особени случаи)
Според действащото законодателство особената жестокост към животните се счита за административно нарушение и се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.

Целта на кампанията е с предстоящите промени в Наказателния Кодекс на Република България особената жестокост към животните и организирането на боеве с животни да бъдат обявени за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, преследвани от органите на реда и накзавани с нужната тежест -  лишаване от свобода до 1 г. или пробация (полагане на общественополезен труд).
Действията ни ще бъдат от името на гражданска група Град за отговорни хора и ще подкрепят паралелни действия на природозащитните организации.